“Asım’ın Nesli Akif Dedesini Tanıyor” Projesi Tamamlandı

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Çorum Şubesi tarafından hazırlanıp yürütülen “Asım’ın Nesli Akif Dedesini Tanıyor” projesi düzenlenen yarışma ve konferansla tamamlandı.

Hem babam hem hocamdı


Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Çorum Şubesi tarafından hazırlanıp yürütülen, Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paydaş olarak destek verdiği “Asım’ın Nesli Akif Dedesini Tanıyor” projesi düzenlenen yarışma ve konferansla tamamlandı.
DÜÇGED Çorum Şube Başkanı Osman Yüztgenç, “Hazırladığımız projemize 14 Ocak 2015 günü Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda Eğitimci Yazar A. Vehbi Vakkasoğlu’nun “Asım’ın Nesli Onu Çok Seviyor AKİF DEDE” isimli kitabını 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine dağıtarak start verdik. Öğrencilerimiz, bu kitabı okuduktan sonra okulda yarışma yaptık. Her sınıftan bir, iki ve üçüncüleri belirledik. Ayrıca 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında İstiklal Marşı’mızı ezbere güzel okuma yarışması düzenledik" dedi.
Kitabın Yazarı A. Vehbi Vakkasoğlu, yaptığı konuşmada öğrencilere: “Akif Dede’yi okumak yetmez; onun öğretmeni olacak bundan sonra onu başkalarına anlatacak ve okutacaksınız. Anlatamadığınız kitabı tam okumamışsınız demektir. Hepiniz, birer Akif Dede olmaya çalışacak; onun gibi özü sözü doğru, vefalı, sözünde duran, paraya tamah etmeyip almaya değil, vermeye çalışan kişiler olacaksınız” dedi.
Vakkasoğlu, konuşmasında saydığı özelliklere Akif’in hayatından örnekler verdi.
Proje kapsamında aynı günün akşamı Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda “İstiklal Marı ve Mehmet Akif” konulu konferans düzenlendi. Konferans öncesi yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Hacı Ömer Atılgan yaptığı selamlama konuşmasında okulda yapılan çalışmaları anlattı ve projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 
DÜÇGED Şube Başkanı Osman Yüztgenç de yaptığı konuşmasında; “Çevremizde olumsuz davranışlar sergileyerek yetişen her genç, kendisine, ailesine ve topluma zarar vermektedir. Bu yüzden nemelâzım diyemeyiz. Biz de dernek olarak nemelâzımcı olmayalım diye bu projeyi hazırladık. Gençlerimizin her yönüyle “adam gibi adam” olan Milli şairimizi öğrenmelerini ve örnek almalarını amaçladık. Umarım başarmışızdır” ifadesini kullandı.
Konferansını vermek üzere kürsüye gelen A. Vehbi Vakkasoğlu, konuşmasında şunları söyledi:
“ Akif Dede gibi bir evlat yetiştirmek ister misiniz? Eğer bunu gerçekten istiyorsanız Akif Dede’nin anne babası gibi anne babalar olmaya gayret edin. Akif’in yetiştiği evde en çok Kur’an sesi duyulur, beş vakit namaz kazaya bırakılmadan eda edilirdi. Akif Dede babasını çok severdi; çünkü babası her sabah çocuklarının saçlarını kendisi tarar ve okula yolcu ederdi. Akif Dede onun için ‘hem babam hem hocamdı’ derdi. 
On beş yaşında babasını kaybeden Akif, bir an önce hayata atılmak ve ailesini geçindirmek için severek girdiği Mülkiye Mektebi (Siyasal Bilgiler Fakültesi)’nden ayrılarak yeni açılan Halkalı Ziraat Mektebine kaydoldu. Çünkü buradan mezun olanlara iş garantisi vardı. Bunu düşünüp uyguladığı zaman Akif 16 yaşındaydı."
Daha sonra Akif’in hayatından çeşitli örnek davranışları anlatan Vakkasoğlu, “İstiklal Marşıyla Çanakkale Şehitlerine şiirleri dışında başka şiiri olmasaydı bile Akif Dede büyük şairler arasın yer alırdı. Akif Dede, her yönüyle adam gibi adamdı. Bizim uzmanlarımız gençlerimize başarı örneği olarak Avrupalıları anlatmaktan vazgeçip kendi değerlerimizi, başta da Akif Dede’yi anlatmalıdır. Çünkü olumlu her hususta en üst örneklerini onda bulmak mümkündür” dedi.

Diğer Haberler

  • Çorum’da kardeşlik ve kitaphane…

    Mine Alpay Gün'ün Milli Gazete'deki Vakfımız ve Çorum ile ilgili köşe yazısı

  • Milletin imânı gidiyor!

    İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu, İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak, “Milletin imânı gidiyor, aileler dağılıyor, hep birlikte felâkete sürükleniyoruz” dedi.

  • Kitaphane hizmete açıldı

    Çorum Çağrı Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Gençlik Merkezine Çağrı’ adlı proje kapsamında oluşturulan ‘Kitaphane’ dün Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 1. Cadde numara 5’te açıldı.

  • Gayemiz Allah’ın rızasını bilen bir nesil yetiştirmek

    Vakfımız ve İFAM işbirliği ile gerçekleştirilen Yaz Etkinlikleri mezuniyet gecesi düzenlendi.

  • BASIN AÇIKLAMASI

    Bu asılsız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

  • AMACIMIZ, ALLAH'IN DİNİNİ YAŞAMAYI GAYE EDİNMİŞ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

    Biz İslam'ı yaşarken evimizde ailemizle yaşamalıyız. Allah resulünün kendi eşiyle, çocuklarıyla nasıl bir hayatı varsa onu öğrenme mecburiyetimiz vardır. Sokakta yürürken, kardeşlerimize konuşurken, su içerken, muhabbet ederken hayatımızın her alanına İslam'ı koyma mecburiyetimiz var.

  • İslâm’la yeniden dirilecek

    Diyanet İşleri Başkanlığı Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak, “Üzerine ölü toprağı serpilen bu ümmet, İslâm’la yeniden dirilecek” dedi.

  • Prof. Dr. Salim ÖĞÜT Hoca’nın Ardından

    Salim Öğüt Hoca’yı bir yerlere mal etmek isteyenlere onun eserlerini ve konferanslarını sohbetlerini tavsiye ediyoruz. 

  • Allah'tan cennet bekliyorsak cennet gibi bir ev kurmalıyız

    Cami kimseyi evliya yapmaz. Annelerin büyütüp adam ettiği çocuklar ümmeti Muhammed'e uygun insanlar olurlar.

  • Mübarek 3 Aylar

    Gözümüzü, gönlümüzü, yönümüzü, yolumuzu, arzu ve isteklerimizi fani olandan baki olana çevireceğiz mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz.