AMACIMIZ, ALLAH'IN DİNİNİ YAŞAMAYI GAYE EDİNMİŞ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Biz İslam'ı yaşarken evimizde ailemizle yaşamalıyız. Allah resulünün kendi eşiyle, çocuklarıyla nasıl bir hayatı varsa onu öğrenme mecburiyetimiz vardır. Sokakta yürürken, kardeşlerimize konuşurken, su içerken, muhabbet ederken hayatımızın her alanına İslam'ı koyma mecburiyetimiz var.

Çağrı Eğitim Vakfı tarafından, Yaz Kur'an-ı Kerim Kursu kapanış programı düzenlendi.

Önceki akşam Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Çağrı Eğitim Vakfı Şube Başkanı Hamit Gökgöz, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi Müderrisi Mehmet Polat, vakıf yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinden Mustafa Avcı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program da Çağrı Eğitim Vakfı Başkanı Hamit Gökgöz bir konuşma yaptı.


GÖKGÖZ: AMACIMIZ, ALLAH'IN DİNİNİ YAŞAMAYI

GAYE EDİNMİŞ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Hamit Gökgöz, Çağrı Vakfı'nın 1996 yılında kurulduğunu, 21 yıldır bu sayede gençliğe, insanlığa, millete bir şeyleri anlatmanın imkânını bulduklarını belirterek, "Çağrı Vakfı olarak amacımız, yeryüzünde Allah'ın dinini yaşamayı gaye edinmiş bir nesil yetiştirmek. İslam'ın bir hayat nizamı olduğunu, insanların yaşamını düzenleyen bir sistem olduğunu bilen, bu bilinçle yaşayan bir gençlik yetiştirmektir" dedi.


'İNSANLIĞIN KURTULUŞ REÇETESİ İSLAM'DIR'

Gökgöz'den sonra kürsüye gelen İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi Müderrisi Mehmet Polat, İslam'ın bir nizam ve anayasa olduğunu vurgulayarak, "Hayatın her şubesine müdahale eden Allah'ın gönderdiği muazzez bir dindir. Adını teslimiyetten alan, insanlığın kurtuluşu için reçete olan Allah'ın gönderdiği dindir İslam." diye konuştu.


'HER ALANIMIZDA İSLAM OLMALI'

Müslümanın hayatın her alanına İslam'ı koyma gibi bir mecburiyeti olduğunu da dile getiren Polat, "Biz İslam'ı yaşarken evimizde ailemizle yaşamalıyız. Allah resulünün kendi eşiyle, çocuklarıyla nasıl bir hayatı varsa onu öğrenme mecburiyetimiz vardır. Sokakta yürürken, kardeşlerimize konuşurken, su içerken, muhabbet ederken hayatımızın her alanına İslam'ı koyma mecburiyetimiz var. Bir annenin babanın ayıracağı bir zaman varsa her şeyden önce çocuklarına ayırmalıdır. Hayırlı bir evlat bırakacaksak çocuklarımızla ilgilenmeliyiz. İnsanlığın kurtuluşu için ailelerin çocuklarla ilgilenme mecburiyeti var" ifadelerini kullandı.


'İSLAM BELDELERİ KAN AĞLIYOR'

Konuşmasında İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara da değinen Polat sözlerini, "Kudüs, Mescidi Aksa, Suriye ve diğer İslam beldeleri kan ağlıyor. Böyle bir zamanda, dava adamlarına ihtiyaç olunduğu bir dönemde eğer biz Kur'an'a, İslam'a sahip çıkmazsak, İslam'ın son kalesi olan ve üzerinde yaşamaktan şeref duyduğumuz bu topraklar belki de elimizden gidecek. Yeni nesiller bizim teminatımız. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretme noktasında yardımcı olursak Allah bizi de bizden sonraki nesli de muhafaza edecektir" diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Ömer Kaan Öztemiz ile Ahmet Duha Soylu isimli öğrenciler Abdurrahim Karakoç'un 'Hak Yol İslam Yazacağız' adlı şiirini seslendirdiler.

Ortaokul İlahi Korusunun da ilahiler seslendirdiği programda, Çağrı Vakfı'nın çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisi de katılımcılara izletildi.

Diğer Haberler

  • Çorum’da kardeşlik ve kitaphane…

    Mine Alpay Gün'ün Milli Gazete'deki Vakfımız ve Çorum ile ilgili köşe yazısı

  • Milletin imânı gidiyor!

    İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu, İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak, “Milletin imânı gidiyor, aileler dağılıyor, hep birlikte felâkete sürükleniyoruz” dedi.

  • Kitaphane hizmete açıldı

    Çorum Çağrı Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Gençlik Merkezine Çağrı’ adlı proje kapsamında oluşturulan ‘Kitaphane’ dün Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 1. Cadde numara 5’te açıldı.

  • Gayemiz Allah’ın rızasını bilen bir nesil yetiştirmek

    Vakfımız ve İFAM işbirliği ile gerçekleştirilen Yaz Etkinlikleri mezuniyet gecesi düzenlendi.

  • BASIN AÇIKLAMASI

    Bu asılsız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

  • İslâm’la yeniden dirilecek

    Diyanet İşleri Başkanlığı Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İhsan Şenocak, “Üzerine ölü toprağı serpilen bu ümmet, İslâm’la yeniden dirilecek” dedi.

  • Prof. Dr. Salim ÖĞÜT Hoca’nın Ardından

    Salim Öğüt Hoca’yı bir yerlere mal etmek isteyenlere onun eserlerini ve konferanslarını sohbetlerini tavsiye ediyoruz. 

  • Allah'tan cennet bekliyorsak cennet gibi bir ev kurmalıyız

    Cami kimseyi evliya yapmaz. Annelerin büyütüp adam ettiği çocuklar ümmeti Muhammed'e uygun insanlar olurlar.

  • Mübarek 3 Aylar

    Gözümüzü, gönlümüzü, yönümüzü, yolumuzu, arzu ve isteklerimizi fani olandan baki olana çevireceğiz mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz.