Kitaphane hizmete açıldı

Çorum Çağrı Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Gençlik Merkezine Çağrı’ adlı proje kapsamında oluşturulan ‘Kitaphane’ dün Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 1. Cadde numara 5’te açıldı.

Çorum Çağrı Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan ‘Gençlik Merkezine Çağrı’ adlı proje kapsamında oluşturulan ‘Kitaphane’ dün Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 1. Cadde numara 5’te açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında gerçekleşen proje açılışına Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Alper Zahir ve Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer, Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Suat Atmaca, Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Seyfettin Zengin, Belediye Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Osman Yüztgenç, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Algül, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker, Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, TÜMSİAD Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, Beltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yabacıoğlu, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Numan Karaca’nın üstlendiği program Hafız Mücahit Aktaş’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılışta kürsüye gelen Proje Koordinatörü Sema Yabacıoğlu, “İlk emri; ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olan bir dinin mensupları olarak, böyle bir projede görev almaktan gurur duyuyoruz” dedi. Proje kapsamında iki ayrı merkezde faaliyet gerçekleştirileceğini anlatan Sema Yabacıoğlu, Çağrı Eğitim Vakfı ana binasında da kitap dostu gençlerin buluşturacaklarını söyledi. 2 bin kitabı bünyesinde bulunduracak olan Kitaphane’de langırt, dart, masa tenisi ve akıl oyunları alanlarının yer aldığını belirten Yabacıoğlu, “Eğitim çalışmalarıyla Çorum’un öncü sivil toplum kuruluşlarından olan Vakfımız, gençlerin koşarak gelecekleri nezih mekanlar oluşturdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında sağlanan 90 bin 250 TL’lik destekle gençlerimize kaliteli hizmet sunma imkanına kavuştuk. Cazibe merkezi olacağını düşündüğümüz bu mekanlarda okur-yazar buluşmaları, tiyatro ve sinema günleri, geziler, yarışmalar, sanatsal çalışmalar ve birçok etkinliğe imza atacağız” diye konuştu.

“Günümüz gençliği, sosyal medyaya dalınca okumaktan vazgeçti” diyen Çağrı Eğitim Vakfı Başkanı Hamit Gökgöz, “Geleceğimizin mimarı olan gençlerimize yeniden okuma alışkanlığı kazandırmak için harekete geçtik. Devletle omuz omuza vererek Kitaphene Projemizi hayata geçirdik” dedi. Sivil toplum örgütlerinin toplumsal bilinçlenmeyi sağlayan kuruluşlar olduğunu vurgulayan Hamit Gökgöz, “Açılışını yaptığımız Kitaphane’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Selamlama konuşması için kürsüye davet edilen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat da milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetişmesi açısından bu tür projelere ihtiyaç olduğunu ifade etti. “Dinimizin ilk ilahi emrini algılayan ecdadımız, medeniyet ve kalkınmanın ilim, irfandan geçtiğini gözler önüne seren eserler ortaya koymuşlar. Çağrı Eğitim Vakfı da, devletimizin katkılarıyla bu anlayışı günümüzde yaşatıyor” diyen İsmail Yağbat, projede emeği geçenleri tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan Kitaphane’yi gezen davetliler, gençlerle sohbet ederek sunulan hizmetlerle ilgili olarak Vakıf yetkililerinden bilgi aldılar. Vali Mustafa Çiftçi’nin de ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduğu açılış, yapılan ikramların ardından sona erdi.

Diğer Haberler