BASIN AÇIKLAMASI

Bu asılsız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

1996 yılında milli ve manevi değerleri yaşama ve yaşatma amacıyla kurulmuş olan, Çorum Çağrı Eğitim vakfı, Çorum’a özgü olup, her hangi bir yerde şubesi veya temsilciliği yoktur. Vakfımız, öğrencilerin iyi bir eğitim alarak millete ve memlekete faydalı olmaları için çalışan bir kuruluştur. Bu doğrultuda binlerce öğrencinin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmuş ve bulunmaktadır. Yetişen bu öğrenciler bugün çeşitli kademelerde başarıyla hizmet vermektedir. Türkiye ölçeğinde de başarılı olan yöneticilerimizin bir çoğunun bir Sivil Toplum Kuruluşu kültürü aldığı görülmektedir. Sivil Toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi gerektiğini herkes belirtmektedir.

Çorum’da ise son günlerde yerel basında ve sosyal medyada ilimizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Çorum Çağrı Eğitim Vakfımız mesnetsiz yayınlarla karalanmaya ve yıpratılmaya çalışılmaktadır. Yapılan bu yayınların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Yayınlanan fotoğrafların bir kısmı Vakfımızın etkinliklerinin paylaşıldığı fotoğraflardır. Diğer bir kısmı ise arkadaşlarımızın özel paylaşım fotoğraflarıdır. İlin Valisinin ve Üniversite Rektörünün ziyaretleri ile kimlerin , nasıl bir algı oluşturulmak istendiğini anlayamıyoruz. “Bu tür yayınları yapanlar ve yaptıranlar paralel yapının yöntemlerini kullanmakta ve onlar gibi hareket etmektedirler.”

Yayınlarda ismi zikredilen kişilerin bulundukları makamlara ehliyet ve liyakatlarıyla geldikleri ve görevlerini bugüne kadar başarıyla yürüttükleri Çorum kamuoyu tarafından bilinmektedir. 
Bu asılsız yayınlarla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Diğer Haberler